E-commerce leerjaar 1

Gedurende de lesmethode van E-commerce leerjaar 1  worden mbo-studenten stapsgewijs begeleid naar het bouwen van een eigen WordPress website. Daarnaast leren studenten door veel samenwerkingsopdrachten de online marketingactiviteiten praktisch toe te passen op de website.

De praktijk staat bij al onze lesmethodes centraal. Wij geloven er namelijk in dat het oefenen met een echte website studenten veel meer handvatten biedt dan alleen maar theorie uit een lesboek. Lees hieronder meer over deze lesmethode.

Over het lespakket

Wat maakt ons uniek

Onze lesmodule focust zich met name op praktische opdrachten die worden aangevuld met hapbare stukken theorie en waardevolle verwerkingsopdrachten. De opdrachten helpen de student om zijn of haar website beter in te richten maar laat de student ook nadenken over marketingtoepassingen en de gevolgen daarvan.

Daarnaast vormt leerjaar 1 voor de studenten de basis om in leerjaar 2 het keuzedeel: online marketing en het toepassen van e-commerce succesvol te kunnen afronden.

Voor docenten

Studenten kunnen over het algemeen zelfstandig aan de slag met de opdrachten. De docent ontvangt van ons alle benodigde materialen zoals het lesmateriaal, PowerPoints, beoordelingen en handleidingen. Om de lesmethode optimaal aan te bieden verwachten wij wel een actieve deelname van de docent. Dit betekent dat het leerrendement bij de student het hoogste is wanneer de docent ook zelf gaat oefenen met de WordPress omgeving. We merken namelijk dat de docent dan veel beter in staat is om studenten te ondersteunen bij inhoudelijke en praktische vragen over de website.

Voor studenten

Deze lesmethode is geschikt voor mbo-studenten die geen of zeer weinig ervaring hebben met WordPress, online marketing en websites in het algemeen. Alle WordPress functies zoals het installeren en gebruiken van thema’s (Divi) en plugins (Yoast) werken uitstekend in onze eigen website omgeving.

Na deze lesmethode volgt het tweede deel van de lesmethode waarin studenten een eigen (online) onderneming gaan opzetten. Veel praktijk, real life voorbeelden en instructievideo’s helpen de student stap voor stap naar een functionerende website.

Keuzedeel E-commerce

De lesmodules E-commerce leerjaar 1 en 2 zijn zo geschreven dat ze naadloos aansluiten op het erkende keuzedeel: Online marketing en het toepassen van e-commerce (Code K0519). Lees hier meer informatie over het keuzedeel.

Studenten ronden het keuzedeel in leerjaar 2 af door middel van een examen. Na het behalen van het keuzedeel ontvangt de student een certificaat of een notitie op het diploma. Een absolute pré in de huidige digitale wereld waarin wij leven!

Studenttevredenheid

De studenten zijn erg positief over de zelfstandige en praktijkgerichte opdrachten van onze lesmethodes.  Onze lesmethodes wordt dan ook beoordeeld met 8,7!

 

 

Nieuwste ontwikkelingen

Elk jaar zijn er nieuwe ontwikkelingen op het gebied van websites en online marketing. Ons materiaal is altijd geschreven op de laatste  online trends.

Z

Arbeidsmarkt

Studenten die E-commerce leerjaar 1 en 2 succesvol afronden hebben door de online kennis en kunde een grote voorsprong op de arbeidsmarkt.

Onderwerpen leerjaar 1

Gedurende E-commerce leerjaar 1 gaan de studenten aan de slag met:

 • De handel van de toekomst
 • Omni-channel
 • Bouwen en beheren eigen weblog
 • Doelgroepen
 • Schrijven voor het internet
 • Yoast Plugin
 • Hoger in Google
 • Zoekwoorden
 • Inbound en Outbound marketing
 • Conversies
 • Black & White hat SEO
 • Landingpage
 • Customer Journey
 • Video marketing
 • Affiliate marketing

Wij leiden uw studenten op tot beginnend

e-commerce specialist

 

e-commerce in het mbo

Heeft u nog vragen over ons lesmateriaal of wenst u vrijblijvend meer informatie te ontvangen? Neem dan contact met ons op. We zien uw bericht graag tegemoet.

Bel ons:   06 51 9819 15

Mail ons: info@ecommerceinhetmbo.nl

Contactpersoon: Mathijs de Jong