E-COMMERCE LEERJAAR 1

Bij de lesmethode E-commerce leerjaar 1 worden mbo-studenten stapsgewijs begeleidt naar het bouwen van een eigen WordPress website. Studenten leren door veel samenwerkingsopdrachten ook de online marketingactiviteiten praktisch toe te passen op de website.

De praktijk staat bij al onze lesmethodes centraal. Wij geloven er namelijk in dat het oefenen met een echte website studenten veel meer handvatten biedt dan alleen maar theorie uit een lesboek. Lees hieronder meer over deze lesmethode.

Pluspunten lesmethode

Studenten beoordelen onze methodes met een 8,7!

Vormt een brede e-commerce basis voor elke mbo-student

Lesmateriaal is zowel offline als online in te zetten

Volledig met presentaties, toetsen, beoordelingen en meer!

PRODUCTinformatie

Wat maakt ons uniek

Onze lesmodule focust zich met name op praktische opdrachten die worden aangevuld met behapbare stukken theorie en waardevolle verwerkingsopdrachten. De opdrachten helpen de student om zijn of haar website beter in te richten maar laat de student ook nadenken over marketingtoepassingen en de gevolgen daarvan.

Daarnaast vormt leerjaar 1 voor de studenten de basis om in leerjaar 2 het keuzedeel: online marketing en het toepassen van e-commerce succesvol te kunnen afronden.

Voor studenten

Deze lesmethode is geschikt voor mbo-studenten die geen of weinig ervaring hebben met WordPress en online marketing. Alle WordPress functies zoals het installeren en gebruiken van thema’s (Divi) en plugins (Yoast) werken uitstekend in onze eigen websiteomgeving.

Na deze lesmethode volgt het tweede deel van de methode waarbij studenten een eigen (online) onderneming gaan opzetten. Veel praktijk, real life voorbeelden en instructievideo’s helpen de student stap voor stap naar een functionerende website!

Studenttevredenheid

De studenten zijn erg positief over de zelfstandige en praktijkgerichte opdrachten van onze lesmethodes.  Onze lesmethodes wordt dan ook beoordeeld met 8,7!

 

 

Nieuwste ontwikkelingen

Elk jaar zijn er nieuwe ontwikkelingen op het gebied van websites en online marketing. Ons materiaal is altijd geschreven op de laatste  online trends.

Z

Arbeidsmarkt

Studenten die E-commerce leerjaar 1 en 2 succesvol afronden hebben door de online kennis en kunde een grote voorsprong op de arbeidsmarkt.

Voor docenten

Studenten kunnen zelfstandig aan de slag met de opdrachten. De docent ontvangt van ons alle benodigde materialen zoals het lesmateriaal, PowerPoints, beoordelingen en handleidingen.

Om de lesmethode optimaal aan te bieden verwachten wij wel een actieve deelname van de docent. Dit betekent dat het leerrendement bij de student het hoogste is wanneer de docent ook zelf gaat oefenen met de WordPress omgeving. We merken dat de docent dan veel beter in staat is om studenten te ondersteunen bij inhoudelijke en praktische vragen over de website.

Keuzedeel E-commerce

De lesmodules E-commerce leerjaar 1 en 2 zijn zo geschreven dat ze naadloos aansluiten op het erkende keuzedeel: Online marketing en het toepassen van e-commerce (Code K0519). Lees hier meer informatie over het keuzedeel.

Studenten ronden het keuzedeel in leerjaar 2 af door middel van een examen. Na het behalen van het keuzedeel ontvangt de student een certificaat of een notitie op het diploma. Een absolute pré in de huidige digitale wereld waarin wij leven!

Inhoud van de methode

De onderwerpen van E-commerce leerjaar 1 zijn:

 • De handel van de toekomst
 • Omni-channel
 • Bouwen en beheren eigen weblog
 • Doelgroepen
 • Schrijven voor het internet
 • Yoast Plugin
 • Hoger in Google
 • Zoekwoorden
 • Inbound en Outbound marketing
 • Conversies
 • Black & White hat SEO
 • Landingpage
 • Customer Journey
 • Video marketing
 • Affiliate marketing

Wij leiden uw studenten op tot beginnend

E-commerce specialist

 

Ergens hulp bij nodig?

Address

Tjerk Bottemastraat 4
Heerenveen

E-commerce in het MBO
by Jongonline

Phone Number

06 380 381 87