Lesmethodes

Onze lesmethodes zijn geschikt voor alle mbo-opleidingen! Wanneer het nou gaat om een student van de opleiding handel, kappers, techniek of zorg, dat maakt niet uit. Studenten die meer wil leren over websites, het toepassen van online marketing of uiteindelijk een eigen webshop willen beginnen zijn welkom om met ons lesmateriaal aan de slag te gaan.

Op dit moment bestaat ons lesaanbod uit vier verschillende lesmethodes. Daarbij is er onderscheid gemaakt tussen BOL-studenten, BBL-ers en studenten die bijvoorbeeld alleen het keuzedeel willen afronden.

 

Lees hieronder meer over onze e-commerce lesmethodes.

 

Onze Lesmethodes

E-commerce leerjaar 1

My Blogger | BOL-opleiding

Bloggen en in contact komen met jouw doelgroep. Gedurende E-commerce leerjaar 1 worden mbo-studenten stapsgewijs begeleidt naar het bouwen van een eigen blogwebsite. De studenten duiken in de wereld van WordPress en online marketing en leren hierbij hoe ze termen zoals omni-channel, customer journey en zoekmachine marketing praktisch kunnen toepassen op hun eigen website.

Online Marketing

My Marketeer | BOL/BBL-opleiding

 

Wil jij je ontwikkelen tot (junior) online marketeer? Bij deze methode leer je de basisvaardigheden en doe je kennis op met betrekking tot content- zoekmachine en social media marketing. Je duikt hiervoor niet alleen de theorie in, maar gaat vooral praktisch aan de slag met bijvoorbeeld infographics, adverteren, het optimaliseren van pagina’s en het ontwerpen van waardevolle social media berichten.

E-commerce leerjaar 2

My Webstore| BOL-opleiding

Verkopen en online zichtbaar zijn. Tijdens E-commerce leerjaar 2 gaan studenten aan de slag met het bouwen van een eigen webshop. Met behulp van de marketingtools, het optimaliseren van de sales funnel en het benutten van de verkeerskanalen probeert de student relevante bezoekers op de webshop te krijgen. Uiteindelijk is het doel om van deze bezoeker een betalende klant te maken. Na E-commerce leerjaar 2 is het keuzedeel ook afgerond.

Keuzedeel e-commerce

BOL/BBL/overige trajecten

 

Deze methode is geschikt voor studenten die naast hun reguliere mbo-opleiding graag het keuzedeel: online marketing en het toepassen van e-commerce willen doorlopen. Na deze lesmethode beheersen studenten de basisvaardigheden voor het bouwen van een eigen webshop en kunnen zij door middel van marketingactiviteiten de online zichtbaarheid van hun eigen online onderneming vergroten.

e-commerce in het mbo

Heeft u vragen over ons lesmateriaal of wenst u vrijblijvend meer informatie te ontvangen? Neem dan contact met ons op. We zien uw bericht graag tegemoet.