Lesmethodes

Onze lesmethodes zijn geschikt voor alle mbo-opleidingen die gericht zijn op ondernemerschap, commercie en handel. Wanneer het nou gaat om een student van de opleiding handel, kappers, techniek of zorg, dat maakt niet uit. Iedereen die meer wil leren over websites, het toepassen van online marketing of uiteindelijk zijn eigen webshop wil beginnen is geschikt en meer dan welkom om met ons lesmateriaal aan de slag te gaan.

Op dit moment bestaat ons lesaanbod uit vier verschillende lesmethodes. Daarbij is er onderscheid gemaakt tussen BOL-studenten, BBL-ers en studenten die bijvoorbeeld alleen het keuzedeel willen afronden.

 

Lees hieronder meer over onze e-commerce lesmethodes.

 

Onze Lesmethodes

E-commerce leerjaar 1

My Blogger | BOL-opleiding

Bloggen en in contact komen met jouw doelgroep. Gedurende E-commerce leerjaar 1 worden mbo-studenten stapsgewijs begeleidt naar het bouwen van een eigen blogwebsite. De studenten duiken in de wereld van WordPress en online marketing en leren hierbij hoe ze termen zoals omni-channel, customer journey en zoekmachine marketing praktisch kunnen toepassen op hun eigen website.

Online Marketing

My Marketeer | BOL/BBL-opleiding

 

Waarom kopen mensen geen product op mijn webshop en hoe kan ik mijn doelgroep op social media beter bereiken? Tijdens deze verdiepende module wendt de student zich tot deze uitdagingen. Studenten leren bijvoorbeeld hoe ze het conversiepercentage van de verkopen kunnen verhogen en hoe ze het bereik van een website kunnen vergroten door campagnes te lanceren op social media en Google.

E-commerce leerjaar 2

My Webstore| BOL-opleiding

Verkopen en online zichtbaar zijn. Tijdens E-commerce leerjaar 2 gaan studenten aan de slag met het bouwen van een eigen webshop. Met behulp van de marketingtools, het optimaliseren van de sales funnel en het benutten van de verkeerskanalen probeert de student relevante bezoekers op de webshop te krijgen. Uiteindelijk is het doel om van deze bezoeker een betalende klant te maken. Na E-commerce leerjaar 2 is het keuzedeel ook afgerond.

Keuzedeel e-commerce

BOL/BBL/overige trajecten

 

Deze methode is geschikt voor studenten die naast hun reguliere mbo-opleiding graag het keuzedeel: online marketing en het toepassen van e-commerce willen doorlopen. Na deze lesmethode beheersen studenten de basisvaardigheden voor het bouwen van een eigen webshop en kunnen zij door middel van marketingactiviteiten de online zichtbaarheid van hun eigen online onderneming vergroten.

e-commerce in het mbo

Heeft u vragen over ons lesmateriaal of wenst u vrijblijvend meer informatie te ontvangen? Neem dan contact met ons op. We zien uw bericht graag tegemoet.